Boštjan M. Zupančič se zdi namreč kot ustvarjen za prihodnost, ki jo je slavna kanadska pisateljica opisala v romanu Deklina zgodba, po katerem so pred kratkim posneli tudi uspešno televizijsko nadaljevanko. V prihodnosti, ki si jo je zamislila Atwoodova, ženskam v totalitarni državi Gilead, ki je nastala iz ZDA, čez noč odvzamejo vse državljanske pravice, odpustijo jih iz služb, zamrznejo račune in iz njih naredijo sužnje moških. Prijaznejši med njimi svojim ženskam v tolažbo obljubijo, da bodo lepo skrbeli za njih.

Boštjan M. Zupančič deluje kot eden teh prijaznih moških jutrišnjega, boljšega sveta, ki bo zmogel izkazovati hvaležnost ženskam, ki mu bodo služile. On je moderen človek (le še vejpati bi moral tiste male e-dimnike, namesto da kadi cigare), človek, kot ustvarjen za prihajajoče čase, v katerih bodo ženske končno vrnjene tja, od kode

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra