Razjasnilo se mi je samo po sebi: na samomorilsko ekspedicijo ne gre kot običajen človek, kot fizična oseba Borut Pahor, ampak kot predsednik Republike Slovenije, institucija, pravna oseba Borut Pahor. Razlika je velika: običajni Pahor bi na takšno dolgo potovanje šel sam, z družino ali s prijatelji – kakor običajni Slovenci odhajajo na letne dopuste, pri čemer je vseeno, ali gredo na izlet na Šmarno goro ali na smučarski spust s Himalaje – medtem ko neobičajni Pahor, predsednik Republike Slovenije, na potovanje svojega življenja odhaja s šefico kabineta Aljo Brglez in predstavnico za odnose z javnostjo Petro Aršič.

Običajen človek se namreč po Sloveniji sprehaja kar tako, z noge na nogo, in vso Deželo prepešači v dveh, treh dneh; tretjega dne bi dojel, da Piranski zaliv ni manjši, kot je mislil, ampak da je že zdavnaj prečkal mejo in prispel do zaliva Boka Kotorska. Neobičajen človek

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra